Millanen on Cashbuddyn uusi lainapalvelu, onko pikavippi nopea?

Cashbuddy laina kokemuksia

Tästä pääset palaamaan pikavippi sivulle sekä laina sivulle.

Cashbuddy pikavippi kokemuksia asiakkailta

Halusimme tietää, miten Cashbuddylta lainaaja kokee toimintamme, eli millaista on olla Cashbuddyn asiakas. Teimme tammikuussa 2016 sähköpostikyselyn lainapalvelun asiakkaillemme, ja saimmekin ilahduttavan määrän vastauksia.

Kyselyssä oli vain kolme kysymystä ja avoin tekstikenttä, jolla halusimme antaa mahdollisuuden vapaamuotoiseen palautteeseen. Halusimme tietää, missä olemme onnistuneet ja miksi asiakkaidemme mielestä on hyvä olla Cashbuddyn asiakas. Kysyimme tätä monivalintakysymyksenä ja vaihtoehtona oli myös vastata omin sanoin. Tärkeintä meille Cashbuddyssa oli kuitenkin saada tietää, missä on vielä parantamisen varaa. Seuraavaksi kerromme, mitä asiakkaamme vastasivat.

Tyytyväisiä asiakkaita

Kysyimme ”Missä onnistuimma parhaiten?” ja monivalintavaihtoehdoista nousi neljä seikkaa selvästi ylitse muiden. Lainaajan mielestä on tärkeää lainaa haettaessa, että lainan hakeminen on oikeasti nopea, eli että hakeminen tapahtuu helposti ja laina on nopeasti tilillä. Vastauksista kävi myös ilmi, että sopivan kokoiset takaisinmaksuerät ja tarpeeksi pitkä takaisinmaksuaika on asiakkaillemme tärkeää -  ja näissä olemme myös asiakkaiden antaman palautteen perusteella onnistuneet.

 Cashbuddy kokemuksia

Vaikka Cashbuddy myöntää pikalainaa ja pikavippiä, on maksuaikaa mahdollisuus saada jopa viisi vuotta. Tämän vuoksi lyhennysohjelmaa on mahdollisuus muokata juuri asiakkaalle itselleen sopivaksi. Pitkä  takaisinmaksuaika  mahdollistaa  pienet erät, mikäli asiakas näin haluaa. Meillä pikavippi pitkällä maksuajalla onnistuu helposti. Lainasopimus myös joustaa ja lainatun summan voi maksaa etuajassa pois.

Parannettavaakin löytyi

Samanlaisessa monivalintakysymyksessä kysyimme: "Missä meillä on eniten parannettavaa?" Asiakkaat pääsivät kertomaan, mihin he eivät olleet tyytyväisiä ja mitä pitäisi Cashbuddyn luotonannossa parantaa. Yllättäen e-laskun puuttuminen nousi ihan kärkipäähän tyytymättömyyden aiheissa. 

Selkeästi käy ilmi myös, että asiakkaat toivoisivat voivansa lainata isompia lainasummia. Tähän ei valitettavasti ole helppo saada korjausta, sillä keskittymällä vähän pienempiin lainasummiin on mahdollista päästä todella lyhyeen käsittelyaikaan. Haluamme olla nopea ja vaivaton vippipalvelu. Mitä isompi lainasumma, sitä suuremmaksi kasvaa riski ja lainanmyöntäjä joutuu tekemään sitä raskaammat tarkistukset, jotka luonnollisesti pidentävät lainan käsittelyaikoja. Tämä tarkoittaa papereiden lähettelyä ja pidempiä manuaalisia prosesseja, jolloin ei ole mahdollista että rahat on tilillä samana päivänä. Mistään ei vielä saa asuntolainaa vain muutamalla klikkauksella, niinkuin Cashbuddyn pikalainan saa.

Pikavippi kokemuksia

Lainan hinta nousee aina jossain määrin esiin, koska kukapa ei haluaisi lainata rahaa vähän halvemmalla. Kulutusluoton korko todella on selvästi korkeampi kuin perinteisissä pankeissa. Se johtuu siitä, että kulutusluotto ja pikavippi on lainaa ilman vakuuksia, ja  korkeammalla korolla pienennetään taloudellisten tappioiden riskiä. Maksamatta jääneiden lainojen kustannus siirtyy lainatuotteen korkeampaan korkoon, vähän niinkuin näpistely lähikaupassa maksatetaan kaikkien tuotteiden hinnankorotuksissa.

Lainaa luottotiedottomalle emme myönnä, pikavippi ilman pankkitunnuksia tai tulotodistuksia ei myöskään onnistu.  Ikärajamme on 22 vuotta, joten pikavippi 18-vuotiaalle ei ole mahdollinen, mutta tätä ei koettu ongelmaksi kyselyn vastausten valossa. Lainan takaisinmaksuturva on tarjolla joissain rahoitusyhtiöissä, mutta meillä asiakkaat eivät ole tämän vaihtoehdon perään kyselleet.

Asiakkaidemme kommentteja

Ilahduttavasti asiakaspalvelun laadusta ei kuulunut lainkaan valituksia. Palvelun laatuun ja ystävällisyyteen oltiin yleisesti hyvin tyytyväisiä. Tässä muutamia kyselystä poimittuja kommennetteja asiakkailtamme:

 • "Palvelu on hyvää ja asiallista."
 • "Hommat toimii."
 • "Ammattitaitoista hyvää palvelua. Asiointi joustavaa kanssanne"
 • "Kohtuu korot ja sopivat kuukausi lyhennykset"
 • "Puhelimitse asioidessa hoitui kaikki tosi hyvin"
 • "Olette hyvä ja toimiva lainanantaja ja olen voinut keskustella esim. maksuvapaista, ymmärrystä löytyy. Kiitos."
 • "Mun mielestä kaikki ok"
 • "Asiakaspalvelu erittäin hyvä, kiitos!"
 • Mielestäni kaikki on niin kuin pitääkin"
 • "Voisitte olla parempia, jos ei tarvitsisi maksaa lainaa takaisin ollenkaan ja se lienee mahdotonta, koska silloin ei olisi koko yritystä."

Nurinaakin kuului:

 • ”Liian kärkeä muistutussysteemi.”
 • ”Alentakaa korkoa / kuluja ja antakaa suurempia summia!”
 • ”Mikäli omasta syystäni viivästytän maksua niin tulee tekstari ja siitä joskus ärsyytyneenä olen entisestään viivästyttänyt niin tulee sähköposti. En ole idiootti!”
 • ”pitää lähettää papereita”
 • "ongelma se että tuijotetaan palkkatuloihin ja esim vakiintuneita pääomatuloja ei huomioida... itsellä muutama kymppitonni velkaa ja omaisuus lähelle puoltamiljoonaa... joskus vain käteisen rahan tarve yllättää..."
 • "tiliote kuukausittain olisi hyvä saada"
 • "Ärsyttää tekstarit maksuista!"
 • "Markkinointikirje tarkoittaa myös sitä mitä siinä luvataan. Turhat kirjeet voi jättää lähettämättä."

 

 Laina kokemuksia

Moni suosittelisi meitä

Nykyään lähes jokaisessa tyytyväisyyskyselyssä on kohta: ”Suosittelisitko yritystä X?” ja valintavaihtoehdot 1 (en suosittelisi) - 10 (varmasti suosittelisin). Tämä on kansainvälinen standardi nimeltää NPS eli Net promoter score. Mitä enemmän vastauksia on skaalan yläpäässä, sitä tyytyväisempiä asiakkaat yritykseen ovat. Yllä oleva pylväsdiagrammista on selvästi havaittavissa, että suurin osa kyselyyn vastanneista Cashbuddyn asiakkaista suosittelisi erittäin todennäköisesti lainanhakua Cashbuddylta. Kyselyssä 71% annetuista vastauksista oli 8 tai yli, eli valtaosa asiakkaistamme on tyytyväisiä Cashbuddyyn ja suosittelisi ottamaan lainaa meiltä.

Lainalaskuri

Lainalaskuri

Lainan määrä
Lyhennys (kk) kk
Kuukausierä

Meitä on jo monta!

Cashbuddylla on jo yli 100 000 tyytyväistä asiakasta Suomessa ja Ruotsissa.

Pikavippi kokemuksia

Mainoksissa ja netissä löytyy useita sivustoja ja palveluita, jotka tarjoavat lainaa nopeasti ilman vakuuksia. Yleisimmin tarjotut tuotteet ovat pikavippi ja kulutusluotto, tai laina. Yleisesti pikavippi käsitetään pienehköksi, muutaman satasen kokoiseksi summaksi, jota haetaan, kun rahantarve on pikainen ja rahat pitäisi saada tilille heti.

Enimmäkseen pikavippiä hakevat tavalliset työssäkäyvät ihmiset, jotka paikkaavat tilapäistä rahantarvetta esimerkiksi palkkapäivää odottaessa, tai tilapäisessä talousvajeessa. Suurin osa on vakituisessa työssä, osa eläkeläisiä tai opiskelijoita. Suurin osa lainaa ottavista maksaa pikavipin ajoissa takaisin ongelmitta. Ainoastaan noin 1 % kaikista suomalaisten maksuhäiriöistä johtuu yksinomaan pikavipeistä.

Vippikokemuksia: vuosikorot nousevat taivaisiin

Pikavippi nopeasti voi ollakin se oikea ratkaisu silloin, kun varmasti pystyy maksamaan vipin pois. Esimerkiksi 500 € on kuukauden jälkeen noin 550 €, mikä todellisena vuosikorkona laskettuna on todella suuri, mutta takaisinmaksettava summa ei vielä ole päätähuimaava.

Cashbuddyn pikavippi on helppo hakea lyhyellä nettihakemuksella ja pikavippi maksetaan heti saman päivän aikana asiakkaan tilille. Lainaa on erittäin helppo hakea myös puhelimella, sillä olemme kehittäneet lainanhakuprosessia siten, että tämä on mahdollista. Cashbuddylta saa myös isompaa lainaa 3000 € saakka. Sekä laina että pikavippi on asiakkaalle maltillisen hintainen.

Nopea vai halpa?

Pikavipin kokonaiskustannukset laina-ajalta kannattaa aina ottaa huomioon, koska toiset yritykset kiertävät korkokattolakia, ja pikavippi voi tuoda mukanaan yllätyskorkeat korot ja kulut. Vaikka asiakas luulee lainaavansa vain 500 tai 1000 €, sopimus onkin tehty 2000 € suuruiseksi, usein hieman yli. Näin korkokattorajoitus ei koske annettua pikavippiä.

Tämän lyhyen tutustumisen perusteella voidaan sanoa, että vaikka moni yritys lupaa että pikavippi on tilillä heti – jopa minuuteissa, kannattaa kuluttajan käyttää se pari minuuttia vertailuun. Usein löytyy aidosti edullisempi laina, missä on maltillinen korko ja joustavammat takaisinmaksuajat, kuin tavallisessa pikavipissä, mutta se on lähes yhtä nopea. 

Pikavippien otsikoihin voit palata takaisin tästä sekä lainojen pääsivulle tästä.

Palaa pikavippi otsikoihin tästä