Onko vakuudeton laina aina kalliimpi ja onko se helpompi saada?

Lainaa ilman vakuuksia

Tästä pääset takaisin edelliseen artikkeliin ja tästä lainan pääsivulle

Miten saa lainaa ilman vakuuksia?

Varsinkin isompien lainojen myöntämisen ehtona on vakuus, joka on usein velallisen omistuksessa oleva kiinteistö tai muu omaisuus. Lainan vakuus takaa lainanantajalle sen, että tämä saa omansa takaisin siinäkin tapauksessa, että velallinen ei pysty maksamaan lainaa sovitusti takaisin.

Yksi vakuuden muoto on henkilötakaus, jossa takaaja – usein esimerkiksi velallisen sukulainen tai ystävä – vastaa osasta tai koko lainasta henkilökohtaisella omaisuudellaan. Panttauksessa taas velallinen tai muu henkilö antaa omaisuuttaan lainan vakuudeksi. Pantti tarkoittaa kirjaimellisesti sitä että jotain annetaan pantiksi, ja jos lainaa ei makseta takaisin, panttina oleva omaisuus myydään ja rahat käytetään lainan maksuun.

Perinteiset pankit ovat tarkkoja siitä että lainalla on turvalliset vakuudet. Laina ilman vakuuksia omasta pankista voi olla vaikea saada, mutta mahdotonta se ei ole. Vakuudeton laina on harvoin edullinen laina. Asuntolainan vakuutena toimii ostettu asunto, joten sen korko on maltillisempi. Monet lainanantajat tarjoavat jopa kymmenien tuhansien eurojen suuruista lainaa ilman vakuuksia tai takaajia. Aina kuitenkin tarkistetaan hakijan tulotiedot sekä luottotiedot. Näistäkään paikoista ei saa lainaa, jos on maksuhäiriömerkintä.

(juttu jatkuu alla)

Cashbuddyn vakuudeton laina

Nopea ja selkeä
Saat päätöksen ja kuluerittelyn välittömästi, hakeminen ei sido sinua
Pitkä maksuaika
Maksuaikaa voi valita 1-5 vuotta. Pidempi maksuaika mahdollistaa pienen kuukausierän
Joustavuutta takaisinmaksussa
Tiukan paikan tullen voit muuttaa erän kokoa tai ottaa maksuvapaata
Korkokatto
Vuosikorko vaihtelee 14,9-24,9% välillä, todellinen vuosikorko ei koskaan ylitä 55 %

Mitä pienempi laina, sitä helpompi se on saada. Satasen tai kahden pikavippi on tilillä muutamassa minuutissa, ja usein tulotietojakaan vaadita. 1000 – 3000 euroa lainaa ilman vakuuksia onnistuu myös, kun jos tarvitaan rahaa nopeasti, vaikka tiettyjä tarkastuksia tehdään tämän kokoisissa lainoissa. Ratkaisevinta lainan saannille on kuitenkin säännölliset tulot ja suhteellisen nuhteeton maksuhistoria.

Tästä pääset takaisin edelliseen artikkeliin ja tästä lainan pääsivulle


Vakuudeton laina

Vakuudeton laina

Lainan määrä
Lyhennys (kk) kk
Kuukausierä